• Header
  • Natuur Billie Turf Tocht
  • Entertainment Billie Turf Tocht
  • Rusten Billie Turf Tocht
  • Avondvierdaagse

Gemoedelijke Billie Turf Tocht

ZEVENHUIZEN Met 1.700 vooraf ingeschreven wandelaars heeft de 12 e editie van de Billie Turf Tocht in Zevenhuizen de top bereikt. Zaterdag mocht er dan ook niemand zonder startnummer deelnemen.

De wandelaars werden door een viertal piccolo-dames in een felrood kostuum bij de bus als tijdelijk rijdend hotel al bij het sportveld verwelkomd. ,,Meestal loop je zo’n tocht in een rechte lijn. Dit is weer eens wat anders: verrassend.” Als traktatie na een warme wandeling beloofde hij zichzelf een kibbeling. Vanwege de grote deelname over zowel de 15, 25 als 40 kilometer werden de deelnemers per 150 losgelaten. De meesten liepen in kleine groepjes mee, maar Sjouke Buisman en velen met hem besloten stevig doorstappend in hun eentje de tocht te volbrengen.

Traktaties waren er op de route op diverse plaatsen zoals streekeigen producten. Het thema ‘Billie laat je proeven’ kreeg bij de melkveehouderij De Haan aan de Bakkeveenseweg op unieke wijze gehalte. Een aantal nieuwe Westerkwartierders uit de gemeente Leek trakteerde hier op hapjes uit het land van hun geboorte zoals Afghanistan, Eritrea, Pakistan, Somaliȅ en Syriȅ. De organisatie bereikte hiermee ook een natuurlijke integratie als onderliggend doel. De presentatie, in deels kleurrijke kledij uit eigen land, werd gewaardeerd met een korte knipoog of een stil gebaar.

,,We zijn vandaag echt internationaal bezig”, aldus Wiesje Roersma uit Oostwold die samen met Dina Viswat uit Noordhorn en Luuk Aalders en de ‘toevallig’ jarige Wies Dijk (nu 15) de laatste stempelpost bemande. Doordat de lekkernijen uitdagend lekker waren, moest de organisatie af en toe even ingrijpen: één snack per deelnemer luidde het sportieve credo. Velen namen tegelijkertijd de gelegenheid te baat hun bidon even bij te vullen met leidingwater vanaf het boerenerf dat tijdelijk van naam veranderde in een humoreske sfeer: niks mis met boerenwater. Bij terugkomst was er live muziek, gezelligheid en voor een beperkt aantal pijnlijders een welkome massage.

Bron: https://het-westerkwartier.nl/2018/06/17/gemoedelijke-billie-turf-tocht

billie turftocht 696x391ZEVENHUIZEN – Voor de twaalfde editie van de Billie Turftocht op 16 juni aanstaande, is gekozen voor het thema ‘Billie laat je proeven’. Proeven aan de mooie omgeving, proeven aan muziek, cultuur en aan allerlei lekkers uit de regio. Maar ook proeven aan de multiculturele samenleving! Hiervoor is er samenwerking gezocht met nieuwe inwoners in de regio Zevenhuizen. Zij gaan de wandelaars laten proeven aan hun culturen. Voor de wandelaars van de vijftien kilometer, heeft de organisatie nog een extra verrassing in petto. Deelnemen aan deze jaarlijks unieke tocht, kan via www.billieturftocht.nl of bel 0594-632433 of 0594-631007.

Bron: http://dekrantnieuws.nl/opgeven-voor-de-billie-turftocht/

12e Billie Turf Tocht komt met verrassingselement

ZEVENHUIZEN – Het lijkt nog ontzettend ver weg, maar de organisatie van de jaarlijkse Billie Turf Tocht in Zevenhuizen is alweer druk bezig met het verkennen van de looproutes. Op zaterdag 16 juni gaat de jaarlijkse wandeltocht weer van start en dat alweer voor de twaalfde achtereenvolgende keer. Om de tocht spannend en vernieuwend te houden, heeft de organisatie een bijzonder element toegevoegd. Wat het precies is, willen zij nog niet zeggen. Maar ze lichten wel een tipje van de sluier.

Foktje Dijk en Petra Speelman, twee van het in totaal vierkoppige bestuur van de Stichting Wandelsport 7huizen, hebben er in ieder geval alweer zin in. Voor hen is de Billie Turf Tocht, die vorig jaar op maar liefst 1500 deelnemers kon rekenen, een jaarlijks hoogtepunt. Het idee vloeide voort uit de Wandel4daagse, die eveneens jaarlijks plaatsvindt in Zevenhuizen en omstreken. ‘Dit jaar zal de Wandel4daagse alweer voor de 14e keer worden georganiseerd en wel van 29 mei tot en met 1 juni’, vertelt Foktje. ‘Naast de Wandel4daagse, is de Billie Turf Tocht ontstaan. Beide evenementen vallen onder de paraplu van Stichting Wandelsport 7huizen, maar worden op verschillende manieren georganiseerd.’