Wanneer kan ik me inschrijven voor de Billie Turf Tocht?

U kunt zich vanaf 1 januari 2018 inschrijven via deze website tot uiterlijk 15 juni 2018 18.00 uur. VOL-VOL

 

Welke afstanden zijn er?

U kunt kiezen uit 15, 25, of 40 kilometer

 

Mogen er honden meelopen?

Er mogen geen honden meelopen in verband met de Neospora bacterie

 

Waar kan ik parkeren?

U kunt in het dorp parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplekken

 

Is de Billie Turf Tocht via Openbaar Vervoer bereikbaar?

Ja, er is een busverbinding maar de bussen rijden niet vaak op zaterdag

 

Wat kost deelname aan de Billie Turf Tocht?

Voor maar 5 euro per persoon kun je deelnemen aan de Billie Turf Tocht, inclusief herinnering en versnaperingen onderweg!

 

Kan ik nog veranderen van afstand?

Ja, op de dag zelf kunt u nog veranderen van afstand! Geen probleem! Echter de 15 km wandelaars kunnen in 2018 niet meer op de dag zelf veranderen

 

Krijg ik korting wanneer ik lid ben van de KWBN?

Nee, we geven geen korting aan leden van de Wandelbond, wel kunt u een blijvende herinnering krijgen bij de Finish voor in uw wandelboekje

 

Zijn er waterpunten op de wandelroute?

Ja, op iedere stempel/rustplek is er de mogelijkheid om uw waterfles te vullen met kraanwater. I.v.m. het milieu delen we geen gesponsorde waterflesjes meer uit

 

Kan ik me op de dag zelf nog inschrijven?

Door onze extra verrassing voor de 15 KM wandelaars hebben we na lang wikken en wegen ervoor gekozen dat deelname alleen mogelijk is middels voorinschrijving. Dit kan tot 15 juni 18.00 uur!

 

 

 

 


Aan het Wethouder Appelhofplantsoen in Zevenhuizen is er n.a.v. het 350 jarig bestaan van Zevenhuizen een aantal jaren geleden een kunstwerk geplaatst. Het is gemaakt door Dorothé Jehoel uit Den Bosch. Uit drie verschillende kunstwerken van evenzoveel kunstenaars werd het beeld van Jehoel gekozen.

Het beeld is 1.30 meter lang, 1.50 meter breed en 2.30 meter hoog. Binnen de kortste keren werd het kunstwerk in de volksmond omgedoopt tot Billie Turf.

alias Billie Turf

De hoofdvorm roept associaties op met natuurlijke elementen als nieuw leven, groei en ontwikkeling, uit de wereld van planten en insecten. De gekruiste krul is een verwijzing naar de stapeling van gestoken turf. De wielen aan de basis geven richting en beweging aan het geheel. Het totaalbeeld is van een mollig, mobiel wezen dat onder het turf vandaan komt en zich in de nieuwe tijd in beweging zet of hier tijdelijk geparkeerd lijkt te staan.